perjantai 14. helmikuuta 2020

Ystävänpäivän lukumaraton 2020 (päättynyt)


Oikein rauhallista ystävänpäivää kaikille osapuolille! Kyllä olen hengissä. Blogini on viettänyt hiljaiseloa koko viimeisen vuoden ajan. Blogihiljaisuuden syistä avauden ehkä joskus toiste. Tai sitten en :P. Nyt on nimittäin ystävänpäivä ja Kirjan jos toisenkin -blogin Janen luotsaama Ystävänpäivän lukumaratonin aika. Johon voi siis käydä vielä ilmoitautumassa mukaan! Ystävänpäivä on minulle itselleni usein päivä muiden joukossa, vaikka ystävien kanssa onkin ollut tapana laittaa toisillemme sydämiä täynnä olevia "Hyvää ystävänpäivää"-toivotusviestejä. Ystävänpäivää on kuitenkin kiva viettää lukumaratonin parissa. Ensimmäisen kerran osallistuin Ystävänpäivän lukumaratonille kaksi vuotta sitten, mutta viime vuonna maratoni jäi välistä huonon lukumotivaation takia. Kun luin tämän vuoden maratonin alkamisesta, jouduin hieman tunnustelemaan, että jaksanko ja onko lukufiilistä tarpeeksi osallistuakseni maratonille. Vähällä oli, että olisin jättänyt kokonaan osallistumatta. Mutta tässä kuitenkin ollaan ja yllättävän innokkaana.

Aion pitää lukumaratonin stressivapaana, jotta saan mahdollimman paljon irti iloa siitä. En siis aseta mitään sivumäärätavoitteita tai luettujen kirjojen määrää, sillä sellaiset vain aiheuttaisivat paineita suoriutua maratonista, jolloin siitä katoaisi kaikki ilo. Tarkoitus olisi aloittaa maratoni viimeistään klo 21.00 aikoihin, mutta en pidä aikataulusta niin kovaa kiinni. Katsotaan koska ehdin aloittaa lukemisen. En ole myöskään valinnut maratonille sen kummemin erikseen teoksia tai teosta, joita haluaisin lukea. Otan luettavaksi sitä mikä tuntuu sillä hetkellä hyvältä. Tavalliseen tapaan pyrin päivittämään tähän postaukseen silloin tällöin lukumaratonin etenemistä, mutta koska aion keskittyä lukemiseen, niin tuskin tulen kovin usein päivittämään tänne edistymistäni. Maratonin päätyttyä tietenkin teen pienen yhteenvedon luetuista sivuista ja kirjoista. Toivotankin kaikille hyvää lukumaronia olitpa sitten jo aaloittanut, aloittamassa tai jo päättänyt maratonisi! <3

Perjantai 14.2

Klo 21.58
Aloitan luku maratonin hieman myöhässä kuin oli tarkoitus, joten katsotaan kauanko jaksan valvoa. Aloitan lukemisen V. E. Schwabin Magian syvempi sävy teoksella, joka on ollut pitkään kesken.

Klo 22.31
No ei kauaa mennyt, kun silmät rupesivat harittamaan. Saldoksi kertyi 52 sivua, joten tästä on hyvä jatkaa tuoreella tarmolla huomenna.

Lauantai 15.2

Klo 10.05
Kyllä, heräsin vasta näinkin myöhään. Mutta pitkä yöuni tuli tarpeeseen, kun en ole viikkoon saanut nukutuksi kunnolla. Hieman aamupalaa nassuun ja jatkan kirjan lukemista.

Klo 12.41
Sain melkein luettua Magian syvemmän sävyn loppuun, mutta päätettiinkin lähteä extemporee kyläilemään mummun tykönä. Eli urakka jatkuu sitten illemmalla.

Klo 17.56
Pääsen taas vihdoin lukemaan ja jatkamaan Magian syvemmän sävyn loppuun. On muuten jännittävä loppuhuipennus edessä.

Klo 19.12
Magian syvempi sävy luettu loppuu. Ai, että kun tykkäsin kirjan huipennuksesta ja viimeisestä luvusta hurjasti. Sivuja on luettuna tällä hetkellä 197. Lukuaikaa olisi vielä kolmisen tuntia aikaa, joten katsotaan aloitanko vielä toista kirjaa vai jäänkö näihin sivuihin.

Klo 21.26
Aloitin vielä viime metreillä uuden kirjan. Kat Fallsin Veden alla vaikuttaa oikein hyvältä scifimäiseltä YA-kirjalta.

Klo 21.54
Päätän lukumaratonin tähän. Sain luettua aloittamaani kirjaa 86 sivua, joten luettujen sivujen yhteismääräksi tulee 283. Olen oikein tyytyväinen sivujen määrään, sillä olin ajatellut lukevani paljon vähemmän. Maratonin aikana luin siis yhden kirjan loppuun ja aloittelin uutta. Maratonista jäi oikein hyvä mieli ja oli oikein virkistävää palata maratonin pariin näin pitkän ajan jälkeen. Kiitos Janelle maratonin emännöinnistä!

Sivuja luettu: 283

6 kommenttia:

 1. Sinulla on kadehdittavan rento asenne maratoniin! Ei mullakaan mitään sivumäärätavoitteita tms oke, mutta kirjoja olen keräillyt jo pitkään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan sekin, että lähdin niin nopeasti lennosta maratonille mukaan, niin en ole varsinaisesti ehtinyt kirjoja keräilemään xD. Yritän pitääkin rentoa asennetta yllä koko maratonin ajan :D

   Poista
 2. Rento asenne on hyvä juttu! Ei minullakaan ole mitään sivu- tai kirjamäärätavoitetta, sellaiset jotenkin ahdistavat minua tosi helposti ja maraton menee ihan pilalle. Kivaa maratonia sinulle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kans rupeaa äkkiä ahdistaa, jos en saavuta tavoitetta. Maratoni menee siinä vaihees täysin vain suorittamiseksi.

   Kiitos! Hyvää maratonia myös sinulle! :D

   Poista
 3. Kiva kuulla, että maraton meni mukavasti! Tykkäsin tuosta Schwabin kirjasta ihan älyttömän paljon, sen maailma oli ihanan kekseliäs ja taianomainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin pidin kirjasta ja varsinkin sen maailmasta, magian säännöistä ja hahmoista tosi paljon. Varsinkin sarjan lopetus oli hyvä. :)

   Poista