lauantai 30. toukokuuta 2020

Scifi-lukuhaasteen päätös



Viime vuoden kesäkuussa Yöpöydän kirjat-blogin Niina T. aloitti Scifi-lukuhaasteen, joka tulee päätökseen huomenna. En ole scifin suurkuluttaja, mutta halusin lähteä kokeilemaan tätä haastetta ihan silkasta mielenkiinnosta. Tuloksena luin 25 kirjaa, jotka sopivat haasteeseen. 23 kirjaa kuuluivat Dorohedoro-nimiseen manga-sarjaan, josta suurin osa haasteen saldosta tuli. Sarja on sekoitus huumoria, draamaa sekä äärimmäistä väkivaltaa. Dorohedoro on hyvin suosittu sarja, mutta itsestäni ei tullut sen fania. Sarja on viihdyttävä ja siitä löytyy uskaliaisuutta, mutta en ihastunut siihen totaalisesti. Päähahmot jättivät vähän kylmiksi, mutta onneksi sivuhahmot olivat mielenkiintoisempia. Kiva sarja, muttei mitään erityistä.

Lisäksi luin kaksi muuta kirjaa haasteeseen. Ensimmäinen on Kiera Cassin Valinta-sarjan toinen osa, Eliitti. Tämä sarja on melkoista pehmo-scifiä, sillä siksi sitä ei aluksi luulisi. Sarjalla on kuitenkin tiettyjä piirteitä joita scifistä löytyy. Pidin kakkososasta samalla tavalla kuin sarjan ensimmäisestäkin. Ihmissuhdedraamaa, koreita pukuja ja jännittäviä tilanteita. America on tietenkin edelleen yhtä ärsyttävän päättämätön kuin aiemminkin, mutta kirjan juonen eteneminen paikkaa oikukasta sankaritarta. Kirjassa saatiin niin paljon enemmän tietää valtakunnassa vallitsevasta tilanteesta ja kuinka julma se osaa olla. Kolmas osa on jo lainattuna, joten katsotaan koska saan sen luettua.

Viimeisenä kirjana luin haasteeseen Kat Fallsin Veden alla. Tämä kirja oli pienoinen pettymys. Vaikka pidin tarinan vedenalaisesta maailmasta, niin jotenkin tarina todella mitäänsanomaton. Tämä menee sellaisten kirjojen kategoriaan, joista ei ole juuri paljon sanottavaa. Kiva tätä oli kokeilla, mutta tuskin jatkan sarjan parissa.



Kiitos vielä Niinalle haasteen vetämisestä! Odotan innolla minkälaisen haasteen keksit seuraavaksi :)


2 kommenttia:

  1. Kiva, kun olit mukana haasteessa!

    Minunkin luetuissa oli yksi kokonainen manga-sarja, nimittäin Gunnm.

    Molemmat lukemani kirjat on tullut luettua itsekin. Veden alla taisi olla toinen blogissani esitelty (2011) ja viime syksyn Helsingin kirjamessuilta ostin sen jatko-osan. Josko tulisi luettua, vaikka eka osa olikin vain ihan ok ja sen lukemisesta jo vuosia.

    Cassin sarjan kaksi viimeistä osaa eli tyttären näkökulmasta kirjoitetut odottelevat vielä lukupinossa, pari kertaa yrittänyt niistä ensimmäistä lukea, mutta on aika ärsyttävä hahmo. No, varmaan jossakin välissä tulenee luettua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos myös itsellesi haasteesta! :D

      Gunnm onkin tuttu sarja. Pitäisikin ottaa se uusinta lukuun jossain vaiheessa. Tosin tuo lukupino kasvaa kasvamistaan, joten taitaa se jäädä jonnekin tulevaisuuteen.

      Poista