Kirjahila

Poika: murha seitsemännellä luokalla
Hän sanoi nimekseen Aleia
Kauhun ja kauneuden valtakunta
Labyrintti
Itke minulle taivas
Pahispomo ja kissat
Kuninkaiden koitos
Prinsessa Sakura 1
Naondel
Hobitti eli sinne ja takaisin

torstai 22. maaliskuuta 2018

Series I want to finish

Kirja-arvioita on tullut postattua nyt mukavaan tasaiseen tahtiin, joten vaihdetaan hieman sävellajia ja puhutaan hieman Jatkumo-lukuhaasteen innoittamana sarjoista. Ikuinen lukutoukka-blogin Niina kirjoitteli tässä jonkin aikaa sitten sarjoista, jotka hän haluaisi lukea loppuun. Ja koska olen niin pahasti vaikutuksille altis, niin poimin idean härskisti omaankin blogiini. Ei sen puoleen, sillä lukujonossani on tällä hetkellä useita keskeneräisiä kirjsarjoja. Ne jotenki passaavat kasaantua vaivihkaa, enkä tunnu koskaan saavani päätökseen yhtäkään, kun aina aloitan vain uusia sarjoja. Olen nyt kuitenkin pyrkinyt ottamaan niskasta kiinni ja saada tämän vuoden aikana päätökseen edes pari sarjaa. Mangasarjoja en nyt ole tähän listannut, sillä mulla on tällä hetkellä ainakin 40 sarjaa kesken.

Mutta lyhyestä virsi kaunis; haluaisin lukea loppuun seuraavat sarjat (suluissa on merkittynä kuinka monta osaa olen lukenut osien kokonaismäärästä):


Siri Pettersen: Korpinkehät (2/3)
Rakastuin tähän sarjaan suuresti sen ensimmäisen osan myötä. Uniikki ja mielenkiintoinen maailma sekä pidettävät hahmot jaksavat innostaa jatkamaan lukemista. Toinen osa pyöri kuitenkin hieman liikaa ympyrää, jonka johdosta en ole saanut aikaiseksi tarttua kolmanteen osaan. Jahka saan lukujonoa lyhennettyä ja tentit pois alta, niin palaan kyllä viimeisen kerran Hirkan maailmaan.

George R.R. Martin: Tulen ja Jään laulu (2/7)
Mulla menee varmaan seitsemän vuotta näiden kirjojen lukemiseen, sillä ensimmäisen ja toisen osan välillä oli lähes vuosi. Tää sarja kuitenkin vaatii tietyn mielentilan, että sen mammuttikirjoja viitsii aloittaa lukemaan ja vielä lukea loppuun asti. Odotellessani uuttaa lukupuuskaa sarja saa muhia kaikessa rauhassa.

Maria Turtschaninoff: Punaisen luostarin kronikoita (2/3)
No tätä sarjaa en yksinkertaisesti ole lukenut vielä loppuun sen takia, koska viimeinen osa ei ole vielä ilmestynyt. Tämä sarja on niin huikea ja käsittelee tosi ajankohtaisia asioita. Twitter-niminen lintu kuitenkin lauloi, ettei viimeisen osan ilmestymiseen mene enää kauan. Kihisen aivan innosta, sillä haluaisin jo tietää miten sarja päättyy. PS. lukekaa Maria Turtchaninoffin kirjoja!


Kristin & P.C.Cast: Yön talo (4/12)
Tämä sarja tuntuu olevan oikea musta lammas, sillä en oikein tiedä pitäisinkö siitä vai en. Sarja on tarjonnut todella hyviä hetkiä, mutta taas toisaalta olen saanut myös pettyä sen tempauksiin. Nyt sarja on kuitenkin sen verran hyvässä kohdassa ettei tätä voi keskenkään jättää. Kirjat ovat onneksi nopealukuisia ja sopivat pieneksi iltapalaksi.

Sini Helminen: Väkiveriset (1/3)
Vaikka Kaarnan kätkössä ei ollut mikään tajunnan räjäyttävä lukuelämys, niin pidin kuitenkin sen verran paljon sarjan elementeistä, että haluan nähdä miten Helminen ammentaa tarustoa muissa osissa. Toiseen osaan olisi varmaan aika tarttua jahka saan sen kirjastosta käsiini.

Lene Kaaberbøl: Katrionan tarina (2/3)
Muistaisin lukeneeni tätä sarjaa joskus yläasteella. Luin kaksi ensimmäistä osaa ja aloitin mielestäni jo kolmattakin, mutta kirja jäi kesken ja sarja vaipui unholaan. Muistikuvat ovat kuitenkin sen verran huterat kirjan tapahtumia ja hahmoja kohtaan, että taitaa olla turha enää hypätä suoraan kolmanteen osaan. Sarja olisi siis tarkoitus ottaa uudelleen luettavaksi. Muistan tykänneeni sarjasta aikanaan, joten nyt on samalla hyvä katsoa onko kirja todella niin hyvä kuin muistan.

Becca Fitzpatrick: Langennut enkeli (3/4)
Tää sarja painii vähän samassa painosarjassa kuin Yön talo-sarja, sillä toisaalta pidän siitä ja toisaalta taas en. Sarjassa tympii ehkä eniten sen ennalta-arvattavuus ja ärsyttävä päähahmo, mutta osaa sarja vetää jalatkin alta todella hyvin. No, kun on enää yksi osa lukematta, niin ei leikkiä enää voi jättää kesken.

J.R.R.Tolkien: Taru sormusten herrasta (1/3)
Kuinkahan monta halvatun kertaa aloitin ensimmäisen osan lukemisen enkä päässyt Bilbon syntymäpäiväjuhlia pidemmälle. Mutta nyt olen sivistänyt itseäni tämänkin kirjan avulla. Kirja ei oikeastaan iskenyt niin kovaa mitä elokuvat aikoinaan ja Tolkienin kirjoitustyyli on aika pitkäveteistä. Ekan osan jälkeen on kuitenkin pakko jatkaa muidenkin osien parissa jossain vaiheessa. Sen verran tuju tapaus Taru sormusten herrasta on, että sitä voisi verrata Tulen ja jään lauluun.

Laini Taylor: Karou-trilogia (2/3)
Olenko jo kertonut kuinka upea tämä sarja on? Aikanaan kun luin ensimmäisen ja toisen osan olin haltioissani. Näin vetovoimaista tarinaa ei ollut tullut pitkään aikaan vastaan. Siis odotin ja odotin sarjan viimeisen osan suomentamista kuin susi täysikuuta. Aivan turhaan. Suuressa katkeruudessa sarja jäi sitten kesken. Mutta aioin nyt lukea jossain kohtaa sarjan uudestaan, tällä kertaa loppuun asti. Hyllyssäni nimittäin odottaa sarjan viimeinen osa englanniksi.

James Dashner: Maze Runner (1/5)
Ensimmäinen kirja ei ollut täysi tyrmäys, mutta nautin silti kirjasta todella paljon. Kiinnostavaa on nähdä mihin vaaroihin ja koettelemuksiin nuoret joutuvat jatkossakin. Toivottavasti sarjan suomennoksen ei vain ole käynyt samoin kuin Karou-trilogialle.


Justin Somper: Vanpiraatit (2/3)
Tämä sarja kuuluu myös samaan kastiin Katrionan tarinan kanssa. Sarjan lukemisen kanssa kävi melko lailla hyvin pitkälti kuin Katrionankin, jota harmittelen aika ajoin. Ensimmäinen kirja on kuitenkin uusinta lukemisena yöpöydällä, joten ehkä saan sarja luettua vihdoin jossain hamassa tulevaisuudessa.

Erika Vik: Kaksoisaurngot (1/3)
Tutkaillessa listaa huomasin, että sille on eksynyt hyvin vähän suomalaisia sarjoja. Kaksoisauringot eivät kuitenkaan häviä kansainvälisillekaan sarjoille. Viihdyin ensimmäisen tiiliskiven parissa niin hyvin, että odotan jo innolla toisen osan lukemista. Ehkä sitten joskus... jahka lukupino pienenee...

Libba Brey: Gemma Doyle (1/3)
Siis jos jokin sarja on osoittautunut täydeksi positiiviseksi yllätykseksi niin se on Gemma Doyle -sarja. Kirjan tarina vetäisi mukaansa ja viktoriaaninen miljöö antoi kivan säväyksen juonelle. Tämänkin sarjan suomennos on kuitenkin valitettavasti jätetty ekaan osaan. Onneksi meillä on Adlibris, josta on helppo tilata vieraskielisiäkin kirjoja. Kaksi seuraavaa osaa nimittäin oodottavat jo kirjahyllyssä.

Maria V. Snyder: Yelena Zaltana (1/3)
Rehellisesti sanoen, en ole aivan täysin vielä lukenut sarjan ensimmäistä osaa loppuun, mutta ynnään sen kuitenkin listalle. Sarjan tarina tuntuu erittäin monisävyiselta ja mustalta, joka vetosi minuun alkujaankin. Ainakin ensimmäistä kirjaa lukiessa tunnet selvästi kuinka kuolema löyhyyttää sekä sinun että päähahmon niskakarvoja joka käänteessä. Pitää jatkaa kirjan lukemista jossain vaiheessa, sillä haluan saada tietää jatkosta lisää.

4 kommenttia:

 1. Olipas kiva postaus! Mulla on vähän sama ongelma, että aloitan aina uusien sarjojen lukemisen enkä koskaan saa luetuksi mitään kokonaan. Oon kyllä koittanut petrata tän suhteen, mutta edelleen on parantamisen varaa. :D PS odotan niin paljon että saan aikaisekseni lukea tuon Libba Brayn kirjan, ostin sen nimittäin huuto.netistä lähes heti sen sun postauksen jälkeen D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hienoa kuulla! :D Jotenkin uusiin sarjoihin tulee tartuttua paljon paremmin kuin keskeneräisiin. Ja sarjat jäävät ainakin itseni kohdalla sen takia kesken, koska osien välille jää niin iso aikaväli että edellisen osan tapahtumat ehtii unohtaa.

   Mahtavaa! Kauhun ja kauneuden valtakunta on kyllä lukemisen arvoinen. Pitää itsekin tarttua jatko-osiin piakkoin ;)

   Poista
 2. Kiva postaus :) mulla ollut tälläinen luonnoksissa tekeillä vähän liiankin kauan :D vaatii jo päivitystä ennen kuin sen voi julkaista :D Tykkään lukea sarjoja älyttömästi, mutta mulla vähän sama, että kesken ne jäävät. Kaikista eniten tällä hetkellä ärsyttää Yön Talo -sarja josta viimeinen osa lukematta ja en meinaa saada motivaatiota siihen :D kohta en muista enää mitään edellisistä osista.

  Meillä onneksi Libba Brayn sarja kirjastossa joten ei tarvitse omaksi ostaa.. ellei se sitten osoittaudu todella hyväksi. Kiinnostanut jo pari vuotta lukea, mutta en ole ehtinyt.
  Toinen hyvä ja helppo sivu josta ostaa englanninkielisiä kirjoja on Book Depository :) ilmaiset toimitukset aina ja kirjamerkkikin tulee aina kaupanpäälle. Välillä löytää paljonkin halvemmalla kuin Adlibrikselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hienoa, että pidit :D. Lukisin mielelläni sinunkin postauksesi tästä aiheesta. On aina kiva bongailla sarjoja, mitä toiset lukevat :D.

   Voi kiitos vinkistä! En olekaan tuosta sivusta kuullutkaan. Pitääpä lähteä sieltä tilaamaan seuraavan kerran, kun englanninkielisiä kirjoja kaipailen ;).

   Poista