Kirjahila

Poika: murha seitsemännellä luokalla
Hän sanoi nimekseen Aleia
Kauhun ja kauneuden valtakunta
Labyrintti
Itke minulle taivas
Pahispomo ja kissat
Kuninkaiden koitos
Prinsessa Sakura 1
Naondel
Hobitti eli sinne ja takaisin

tiistai 19. joulukuuta 2017

Paheeni lukijana

Jokaisella kirjaintoilijalla on varmaan omat paheensa liittyen rakkaaseen harrastukseen, isompia tai pienempiä. Itseltänikin niitä löytyy enemmänkin kuin vain yksi. Ja koska mielenkiintoni ei jaksa riittää kirja-arvion kirjoittamiseen niin päätin tarttua vähän helpompaan asiaan, joka on kellunut luonnoksissa jonkin aikaa. Tässä olisi omia paheitani lukijana, jotka hieman varjostavat harrastustani! :D

Lainakirjojen vuori

Koska nykyään hyvin harvoin ostan kirjoja omakseni, niin lainaan kirjat yksikertaisesti kirjastosta. Valitettavasti lukuinnon ollessa huipussaan saatan rohdata kymmenen kirjaa yhdellä kertaa mukana kotiin. Ja koska käyn kirjastossa vähintään kerran viikossa niin tietenkin yhden palautetun kirjan tilalle lainaan kaksi tai kolme kirjaa lisää. Joskus mulla ei ole edes mitään palautettavaa ja silti käyn vain hakemassa uuden kirjan kirjavuoreni jatkoksi. Olen yrittänyt moneen kertaan toppuutella itseäni lainaamasta niin paljon kerralla tai jos kotona on jo valmiiksi hurja kirjapino, mutta tulokset ovat olleet aika heikot.


Ei koskaan valmis

Koska lainaan monta kirjaa yhtä aikaa kirjastosta, niin en usein saa luettua niitä kaikkia ennen kuin lainasaldot rupeavat paukkumaan ja sakot rupeavat näyttämään jo inhottavan korkeilta. Monta kertaa olen palauttanut kirjan kirjastoon sitä lukematta. Lukemattoman kirjan palauttaminen on katkera heti, sillä en haluaisi luopua kirjasta ennen kuin olen sen lukenut. Kirjat jäävät lukematta usein kolmesta syystä: 1. luettavia kirjoja on niin paljon, 2. minun ei vain ole tehnyt mieli lukea kyseistä teosta vielä ja 3. lukuintoni ehtii taantumaan pitkäksi aikaan ennen kuin ehdin ottaa kirjan käsittelyyn. 

Hyllyssä pölyttyvät kirjat

Jos joksus harvoin hairahdun  ostamaan itselleni kirjoja, niin ne päätyvät harmillisen usein kirjahyllyyn pölyttymään, joskus pidemmäksikin aikaa ennen kuin saan ne luettua. Ostokseni ovat usein kirjoja mitä ei kirjastoista löydy sekä eneglanninkielisiä kirjoja. Jotenkin omia kirjoja on hyvin vaikea ryhtyä lukemaan, kun taustalla ei ole kirjaston aikarajat varjostamassa koko ajan. Nytkin hyllyssä lojuu parikin kirjaa, joihin en ole ehtinyt vielä tarttua.

Kirjanmerkin unohtaminen

Olen oikeastaan vasta tänä vuonna oppinut käyttämään kirjanmerkkejä. Ja välillä se meinaa vieläkin unohtua. Tavallisesti lätkäisen vain kirjan väärin päin pöydälle lukemaani aukeamalle. Tietenkin tällöin joku saattaa siirtää tai tiputtaa sen, jolloin joudun taas etsimään oikeaa sivua. Plus mun kirjanmerkit on usein hukassa.


Kirjoja siellä täällä

Unohtelen kirjoja joka paikkaan. Usein. Mun jäljiltä kirjan voi löytää vessasta, sängyn alta, takan päältä, terassilta, nurmikolta; käytännössä mistä vain missä voi lukea. Tämä johtaakin sitten taas usein siihen, että en tiedä missä lukemani kirja on. Joskus joudun pengastamaan talon melkein ylösalaisin ennen kuin löydän etsimäni. Ja lähes aina helpoimmasta paikasta.

Ajantajun kadottaja

No kaikki tietävät tän tunteen. Uppoudut niin syvästi kirjan maailmaan mukaan, että kadotat täysin ajantajun ja ennen kuin huomaatkaan niin on päivä hujahtanut ohi. Siinä sivussa olet unohtanut tehdä kotityöt, koulutehtävät, syödä ja ulkoiluttaa koiraa. Ja jos satut lukemaan kirjaa illalla, niin uni saattaa jäädä melko vähälle, vaikka seuraavana aamuna pitäisi herätä aikaisin ja mennä kouluun tai töihin. Joo näin käy usein.

Kylläpäs oli kiva kirjoitella vähän erilaista tekstiä. Tallaisten tekstien tekeminen olisi jatkossakin ihan kivaa jahka olisi enemmän ideoita. Toivottavasti tykkäsitte! :) Onko sinulla samanlaisia paheita tai vielä joitain muitakin?


2 kommenttia:

  1. Tunnistan loputtoman isot kirjastosta lainatut kirjapinot! :) Lukeminen ei lopu koskaan. Toisaalta se on hyvä asia, mutta toisaalta kannattaisi ehkä välillä hieman hengähtää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä että muillakin on loputtomat lainapinot :D. Joo ei onneksi ja, kun lisää mielenkiintoisia kirjoja julkaistaan koko ajan niin lukujono vain kasvaa. Pitäisi itsekin opetella vähän hengähtämään ja toppuutella itseään lukemisen kanssa xD.

      Poista