Kirjahila

Poika: murha seitsemännellä luokalla
Hän sanoi nimekseen Aleia
Kauhun ja kauneuden valtakunta
Labyrintti
Itke minulle taivas
Pahispomo ja kissat
Kuninkaiden koitos
Prinsessa Sakura 1
Naondel
Hobitti eli sinne ja takaisin

lauantai 2. joulukuuta 2017

Kahden kuukauden luetut ja hieman joulukuusta

Hip hei, nyt olisi sitten jo joulukuu! Vaikea taas kerran sitä on käsittää, että vuosi on kohta kulunut loppuun ja pian saamme viettää vuotta 2018. Marraskuu eteni omia ratojaan myöten ja vaikka nyt tuntuu siltä, että kuukausi on mennyt nopeaa niin taas toisaalta on kuin kuukauden aloittamisesta olisi kulunut pieni ikuisuus. Tajusin myös vasta viime viikolla etten ollut tehnyt marraskuussa ollenkaan lokakuun lukukoostetta, vaikka niitä on ollut nyt tapana tehdä. No, päätin että ymppään nyt marraskuun koosteeseen myös lokakuun luetut mukaan, sillä molemmat kuuakudet ovat olleet melko hiljaisia lukemisen suhteen.


Lokakuussa sain luettua neljä kirjaa, joista kolme olivat erittäin ohuita, noin 100 sivun mittaisia. Nämä kolme olivat R.L.Stinen kirjoittamaa Goosebumps-sarjaa; Vihreän hirviön verta, Hullu tiedemies sekä Noiduttu kaappikello. Valitsin nämä kirjat luettavaksi sen takia, koska lokakuussa oli Halloween ja Yöpöydän kirjat-blogin Niina T järjesti sen merkeissä Halloween-lukuhaasteen. Minulla oli myös samoihin aikoihin kova into lukea kirjoja, joita olin tykännyt lukea ala- ja yläasteella. Sekä Goosebumpsit, että Nightmare Roomit olivat tuolloin lempisarjojani, joita ahmin koko ajan. Nyt vähän vanhempana kirjat eivät olleet yhtä hengästyttäviä tai jännittäviä, sillä olen ehkä kasvanut kirjoista jo hieman yli. Päähahmot ovat kirjoissa pääsääntöisesti 12-14 vuotiaita, joten en enää koe sellaista yhteyttä näihin, mitä muistaisin kokeneeni ala-asteella. Vaadin nykyään kirjoiltani myös enemmän, joten tällaiset yksinkertaisemmat ja suoraviivaiset kauhutarinat eivät varmaan senkään takia enää nappaa. Kirjat olivat kuitenkin helppolukuisia ja ne luki läpi parissa kolmessa tunnissa.

Halloween-lukuhaasteen merkeissä luin myös Jennifer Donnellyn kirjoittaman kirjan Beuty and the Beast: Kirjaan kadonnut. Halusin osallistua lukuhaasteeseen vielä yhdellä kirjalla ja Kirjaan kadonnut seisoskeli mukavasti hyllyssä, joten tartuin siten siihen. En ole aiemmin lukenut kirjaa, joka olisi vähän kuin sivutarina tai syventävä tarina jollekin elokuvalle, vieläpä Disneyn elokuvalle. Kirja osoittautuikin mukavan positiiviseksi yllätykseksi ja ahminkin kirjan lyhyessä ajassa. Kirjoitteln kirjasta tarkempaa analyysiä sitten, kun saan vielä vähän lyhennettyä bloggausjonoani.


Sitten päästäänkin marraskuuhun. Marraskuu olikin vuoden hiljaisimpia kuukausia lukemisen suhteen, sillä luin silloin vain yhden ainoan kirjan. Ja sen yhden siksi, koska superlukumaratoni innosti tarttumaan johonkin kirjaan. Lukemiseksi valikoitui, mikäs muukaan kuin J.K.Rowlingin iki-ihanan Harry Potter-kirjasarjan avausosa, Harry Potter ja viisasten kivi. Vaikka kuinka usein luenkaan nämä kirjat, niin silti joka kerta, kun palaan kirjojen pariin tuntuu siltä kuin lukisi kirjoja ensimmäistä kertaa. Superlukumaratoni oli hyvä tekosyy taas aloittaa kirjojen lukemisen uudestaan. Viisasten kiven luki myös todella nopeaa, joten se soveltui hyvin lukemiseksi kiireiselle viikonlopulle. Kirja ei pettännyt tälläkään kertaa ja sen ansiosta sain jotain luettua lukumaratonilla.

Joulukuulle mulla ei taas ole sen ihmeellisempiä suunnitelmia. Goodreadsin lukuhaaste on enää yhtä kirjaa vaille, joten tuskin tulen mitään ihmeellisempää spurttia vetämään. Tosin joulun jälkeen on supermaratonin loppuhuipentuma, nimittäin lukumaratoni kestää kokonaisen viikon. Voisin jemmata kaiken lukuintoni sille viikolle ja lukea vain mahdollisimman paljon innon mukaan. Asiahan
selvennee sitten vasta loppu kuusta, mutta yhden varsinaisen tavoitteen annan itselleni joulukuuksi; luen ainakin yhden kirjan. Tämä ihan sen takia, jotta saan Goodreadsin lukuhaasteen suoritettua. En vielä tiedä minkä kirjan lukisin, ja taidan mennä aivan sen pohjalta että mikä tuntuu sillä hetkellä hyvältä. Toisaalta olisi ihan kiva varmaan lukea keskeneräisetkin kirjat loppuun, mutta mitä turhia.
Joulukuu on kuitenkin aina lämpimän odotuksen aikaa, joten en aio ottaa mistään ylimääräisesä stressiä. Toivottavasti teidänkin joulukuunne sujuu hyvin.

Ei muuta kuin hyvää Joulun odotusta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti