keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Suomi(ko)100 -lukuhaasteen koonti


Suomi(ko)100 -lukuhaaste ehti loppua ennen kuin edes huomasin, joten koontipostauksen kirjoittaminenkin venyi näin pitkälle. Jotenkin olin luullut, että minulla oli vielä hyvin aikaa kirjoitella tätä postausta, mutta eipäs ollutkaan, sillä Klassikkojen lumoissa -blogin Lukumato oli tehnyt haasteesta koonnin jo 6.12. Olen siis ollut mukana haasteessa, mutta nyt vain pääsi tapahtumaan tenkkapoo. Tässä nyt on kuitenkin koosteeni haasteesta.

Luin haastepiiriin kuuluvia kirjoja kolme kappaletta:

Anne Frank: Nuoren tytön päiväkirja (juutalaiset + natsit)
Klassikkokirja, jonka lukemista olin pohtinut pitkän aikaa. En tavallisesti lue tämän tyypisiä kirjoja, sillä tavallisesti lukemani kirjat ovat fantasia-tyylisiä. Oli ehdottomasti lukemisen arvoinen, vaikka olikin paikoitellen sydäntäraastavaa luettavaa. Kirjaan kannattaa tarttua vaikkei tavallisesti tämän kaltaisista kirjoista välittäisikään.

Becky Albertalli: Minä, Simon, Homo Sapiens! (Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt)
Aivan ihana kirja! Kirjan päähahmo on aivan ihanan hellyttävä ja kirja käsittelee teemaansa todella hyvin. Aika perus teinidraamaa, mutta hyvin kirjoitettua sellaista.

Han Kang: Vegetaristi (totaalikieltäytyminen + veganismi)
Vegetaristia kehuttiin paljon ympäri kirjablogistanian, joten innostuin itsekin lukemaan kirjan. Valitettavasti kirja ei ollut omaan makuuni, enkä loppujen lopuksi siitä niin paljon välittänyt. Kivat teemat ja kiinnostava kirjoitustyyli, mutta itselleni jäi vain hieman hapan maku suuhun.

Kirjoja ei tullut luettua niin monta kuin aluksi olisin halunnut, mutta kolme kirjaakin on itselleni hyvä saavutus. Itse suomalaisten kirjoittamia kirjoja ei listalle eksynyt tällä kertaa. Haaste oli kuitenkin mukavan erilainen ja kirjoja sai katsastella erilaisemmista näkökulmista. Nautin tästä haasteesta suunnattomasti, vaikka en sen takia joutunut lukemisiani suunnittelemaan. Tällaiset lukuhaasteet ovat aina hauskoja. Kiitos vielä haasteen emänälle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti