Kirjahila

Poika: murha seitsemännellä luokalla
Hän sanoi nimekseen Aleia
Kauhun ja kauneuden valtakunta
Labyrintti
Itke minulle taivas
Pahispomo ja kissat
Kuninkaiden koitos
Prinsessa Sakura 1
Naondel
Hobitti eli sinne ja takaisin

torstai 1. maaliskuuta 2018

Helmikuun kooste ja oikeat tavoitteet maaliskuulle

Se olisi sitten maaliskuu startannut ja samalla kevät on virallisesti alkanut. Helmikuu meni paljon koulujuttujen parissa, sillä opinnäytetyö alkaa olla loppurutistusta vaille valmis. Lisäksi muutkin koulutehtävät ovat vieneet aikaa lukemiselta. Myöskin anime on koukuttanut muutenkin koko alkuvuoden melko pahasti. Onneksi kaiken rupeaman välissä olen ehtinyt irroittautua koneen äärestäkin, sillä helmikuun alussa kävimme vanhempieni kanssa Lapin reissulla Pyhä-Luostolla. Pakkasta oli joka päivä yli 30 astetta, mikä vähän rajoitti liikkumista. Mutta koska joka päivä paistoi aurinko, niin autollakin oli mukavan olla liikenteessä, eikä sisälle tarvinnut jumittua. Liesussa tuli myös oltua viime viikonloppunakin, sillä olin Turussa anime ja manga-tapahtumassa, nimittäin Umiconissa. Coni oli hyvin rauhallinen, mutta hieman lattea kaiken mainostuksen jälkeen. Muuten helmikuu sujui melko lailla tavallisia tuttuja uomiaan myöten.Helmikuun aikana sain kuitenkin luettua kolme kirjaa ja aloitettua neljättä. Mulla tuntuu olevan kiinni pinttynyt tapa lukea kuukaudessa kolme kirjaa. Kun tarkastelee viime kuukausien aikana luettuja kirjoja, niin kolme kirjaa tuntuu oleavn enneminkin sääntö kuin poikkeus. Mutta nämä siis luin:

Maiju Voutilainen: Itke minulle taivas
Uskaltauduin tarttumaan ensimmäistä kertaa runoteokseen, eikä Itke minulle taivas tuntunut lainkaan huonolta vaihtoehdolta. Synkkiä ja surullisia runoja, joita jää miettimään pitkäksi aikaa. En kuitenkaan usko innostuneeni runoudesta niin paljon, että tarttuisin toiseen runokirjaan aivan heti.

James Dashner: Labyrintti
Jäin harmittelemaan tämän kirjan kohdalla, kuinka en ollut lukenut sitä ennen elokuvan katsomista. Kirjasta jäi uupumaan tämän takia jännitys sekä yllätyskäänteiden tuoma impakti ja tunne. Kirja oli kuitenkin viihdyttävä, kaikkine klöntteineen. Seuraavien osien elokuvat kartan kaukaa niin kauan kunnes olen kirjat saanut luettua.

Libba Brey: Kauhun ja kauneuden valtakunta
Tämä oli oikea yllättäjä. En olisi uskonut tykkäväni Kauhun ja kauneuden valtakunnasta näin paljon, mutta niin vain kävi, että uppouduin kirjan tarinaan mukaan täydellisesti. Sääli, ettei jatko-osia olla suomennettu, sillä tarina jäi hyvin pahasti kesken. Aikomus olisi tosin hommata jatko-osat jahka saan huhtikuussa seuraavan palkan.

Olen nyt parin kuukauden aikan pysynyt hyvin mukana postaustahdissa, sillä olen saanut postauksia sitä mukaan ulos, kun olen saanut kirjan luettua. Valitettavasti aiemmin luetuista kirjoista olevat postaukset odottavat edelleen vuoroaan, mutta enköhän saa niitäkin pian työstettyä eteenpäin.

Maaliskuu näyttää sen verran väljemmältä kuukaudelta - kahta tenttiä lukuunottamatta - että päätin asettaa sille muutaman kirjatavoitteen. Sain vihdoin ja viimein aloitettua Hän sanoi nimekseen Aleiaa, jonka tietenkin aion lukea kuluvan viikon aikana loppuun. Lisäksi parista muustakin kirjasta kolkuttavat eräpäivät jo epämukasvasti ovelle, joten ne olisi saatava myös luettua. Henry Ahon Arvet-kirja sekä L.K.Valmun Poika - murha seitsemännellä luokalla olisi tavoitteena saada luettua viimeistään 14. päivä, jolloin ne pitäisi olla palautettuna kirjastoon. Kirjat vaikuttavat suhteellisen nopeasti luettavilta, joten uskon saavani tavoitteen läpi. Loppukuusta olisi sitten taas tarkoitus aloittaa seuraavaa kirjaa. Jää nähtäväksi mikä lukupinon kirjoista silloin päätyy luettavaksi.

Tällaisilla vermeillä lähdetään siis etenemään maaliskuuta myöten kohti toivottavasti lämmintä kesää. Ei kait muuta kuin hyvää maaliskuuta kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti