Kirjahila

Poika: murha seitsemännellä luokalla
Hän sanoi nimekseen Aleia
Kauhun ja kauneuden valtakunta
Labyrintti
Itke minulle taivas
Pahispomo ja kissat
Kuninkaiden koitos
Prinsessa Sakura 1
Naondel
Hobitti eli sinne ja takaisin

keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Toukokuun luetut ja pikakatsaus menneeseen lukumaratoniin

Heissan kaikille taas pitkästä aikaa! Blogini on päässyt hieman hiljenemään, mihin osasyynä on lukuinnostuksen puute. Lukuintoni ja kirjablogin kirjoittaminen kulkevat hyvin pitkälle mun kohdalla käsi kädessä, sillä jos intoa ei ole niin ei kiinnosta kirjoittaakaan kirjoista. Mistä syystä tämäkin postaus odotti vain otsikko valmiina näinkin kauan, ja on täysin kuvaton. Vieläkään lukujumin piru ei ole päästänyt irti, jonka toivoisin sen tekevän lauantaihin, kesän ensimmäiseen lukuhaasteeseen mennessä. Toisaalta ei voi varmaan puhua täydellisestä lukujumista, sillä olen innostuneena ahminut mangaa mm. yli 80 pituisen One Piece-sarjan lähes kokonaan. Myös muita mangoja on tullut luettua hitaammin, sillä kännykästä lukeminen ei ole ominta heinääni. Eikä tosin toukokuukaan lukemisen suhteen huono ollut, sillä onnistuin lukemaan jopa viis kirjaa. Pidempiä arvioita näistä on tulossa jossain kohtaa, mutta avaan hieman mielipiteitäni niistä.

Victoria Aveyard: Punainen kunigatar
Tästä kirjasta olenkin ehtinyt postauksen jo tekemään, jonka voi käydä lukemassa linkin kautta. Kirja oli hyvä ja koukuttava, mutta jotain jäin kaipaamaan. Kertaalleen pureskellulta Punainen kuningatar aluksi vaikutti, mutta onneksi se oli tasokkaan viihdyttävä kliseisyydestään huolimatta.

Fumiyo Kouno: Town of Evening Calm, Country of Cherry Blossoms
Jos haluat lukea yhden sotaan liittyvän mangan, niin lue tämä. Hiljainen ja pienieleinen Town of Evening Calm, Country of Cherry Blossoms kertoo yksinkertaisella tavalla sodan kauhuista ja sen tuomasta tuskasta. Pidin pokkarista todella paljon ja on uskomatonta, että näin pieneen pokkariin on mahdutettu näin paljon asiaa ja tunteita. Pohdin vähän teenkö postauksen tästä kirja- vai anime/mangablogiini, mutta todennäköisesti päädyn julkaisemaan postauksen molemmissa.

Iitu Ahonen: Hervannan kolmiossa
Mulla oli kirjan aloittamisen kanssa paineita, sillä tunnen sen kirjoittajan. Pelkäsin etten pitäisi siitä, mutta kaiken murehtimisen jälkeen Hervannan kolmiossa oli viihdyttävä ja ihana teos. Realistisesti kerrottu ja kolmen eri persoonan näkökulmasta kerrottu tarina on todella sympaattinen ja jopa hauska, jossa Iitu viljelee hauskoja lauseita.

Bob McCabe: Harry Potter: Legenda - Elokuvasarja yksissä kansissa
Luin vihdoin loppuun astia ja olikin tuju teos. Ei tullut luettua yhdeltä istumalta, mutta tarjosi todella paljon nippelitieto tällaiselle Harry Potter-nörtille.

Kiera Cass: Valinta
Tykkäsin kovin tästä kirjasta, vaikka se onkin kevyempää rakkaus-lässynlää-höttöä. Ja tässä vaiheessa on jo helppo arvata lopputuloksen, mutta ei anneta sen häiritä. Kevyttä lukemista, jota voi nauttia vaikka kahvitauolla.

Se toukokuun kirjoista, mutta jotta postaus ei pääty tähän niin hieman asiaa 26.5 pidetystä Kevätlukumaratonista. Osallistuin mukaan maratonille, mutta se iski vähän reisille. En nimittäin ollut tutkaillut ilmoittautuessani mukaan kalenteriani tarpeeksi tarkasti ja toetenkin kyseinnen päivä osui viikonlopulle, jolloin olin kaksi päivää putkeen töissä turvallisuusvastaavana. Lukemiset jäivät vähälle, kun ei liiemmin aikaa ollut mutta kaikeksi onneksi yön pimeillä tunneilla ehdin lukea edes jotain. Mangaa tosin mutta anyway. Kirppikseltä ostetut CrossGame-sarjan neljä ensimmäistä osaa veivät mukanaan ja auttoivat läpi pahimmat tunnit. Maratonilla tuli luettua siis 1697 sivua pääosin sen takia, koska kyseessä on omnibus-julkaisut ja koska kyseessä on sarjakuva. Mutta panos on se pienikin panos. Tässäspä tämä postaus tällä erää. Seuraavan kerran pyrin kirjottelemaan etenemistäni 16.6 pidettävässä Kesämaratonissa. Katsotaan mihin suuntaan lukuintoni siitä eteenpäin sitten etenee. Minä kiitän ja kuittaan tälle erää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti